Summering av första kvartalet

Det har nu gått ungefär ett kvartal sedan jag drog igång zencart-se.se. Jag har massor av idéer över hur vi ska gå vidare och det är lätt att fokusera på vad som inte är tillräckligt bra än så jag tänkte göra en liten summering av det positiva. Det har ju faktiskt hänt en hel del under de första tre månaderna.

Forumet
Som de flesta har märkt så är forumet mest besökt och har man ett problem så är sannolikheten stor att man får hjälp här. Det finns många som hjälper till och svara på frågor och jag vill särskilt tacka Bengan, som postat flest gånger och dessutom är moderator, och Svanis för bra hjälp med olika problem.

Besöksstatistiken
Vi har haft 377 unika besökare i september. Jag tycker att det är mycket bra för att vara en nystartad site om ett smalt ämne.

Ännu mer imponerande är att 83,5% av besökarna valde att lägga till sidan bland sina favoriter! En stor majoritet av våra besökare anser alltså att zencart-se.se är värt fler besök.

Officiell svensk supportsida
Vi är den officiella svenska supportsidan för Zen Cart.

Sökmotorplacering
Jag har försökt att i första hand optimera sidan för bra placeringar på google.se för sökningar på ”zen-cart” och ”zen cart”. Resultatet är över förväntan som ni kan se om ni klickar på bilden.

Google-sökning.

Att första- och andraplaceringen går till www.zen-cart.com respektive undersidan Downloads tycker jag är rimligt. På tredje plats kommer sedan vår sida och på fjärde plats kommer en sida på svenska Wikipedia om Zen Cart som länkar hit. (Eftersom jag skrivit den.) Markerar man ”sidor på svenska” eller ”sidor från Sverige” så kommer vi först.

Över 90% av de som kommer hit via sökmotorer har använt Google, men det finns 9 sökmotorer som indexerat våra sidor.

Länkningar från andra sidor

Majoriteten kommer hit genom att använda bokmärken eller sökmotorer, men vi har under september fått besökare genom länkningar från 36 olika externa sidor, de flesta från listan på zen-cart.com över internationella supportsiter.

Det här inlägget postades i zencart-se.se. Bokmärk permalänken.

Kommentera